Sastāvdaļas
Marcipāna kūkas pamatnei:
- 2 olas
- 80 g marcipāna (istabas temperatūra)
- 1 šķipsniņa sāls
- 1 iepakojums vaniļas cukurs
- 1/2 citrona (miziņa)
- 1/2 apelsīna (miziņa)
- 3 ēdamkarotes miltu
- 2 ēdamkarotes mandeļu (rīvētu)
- 3 ēdamkarotes kausēta sviesta
- 1/2 tējkarote cepamā pulvera
Marcipāna krēms:
- 250ml piens
- 100 g medus
- 200 g marcipāna
- 4 gab olu dzeltenumi
- 4 ēdamkarotes Amaretto liķiera
- 8 loksnes želatīna
- 500 ml saldā krējuma
Dekorējumam:
- marcipāna rozes un lapas
- mandeļu skaidiņas
Pagatavošana
- Cepamformu 24 cm iesmērē ar sviestu un izkaisa ar miltiem.
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 160°C temperatūrai.
- Miltus un cepamo pulveri izsijā un sajauc ar rīvētām mandelēm.
- Olas, sasmalcinātu marcipānu, sāli, vaniļas cukuru, citrona un apelsīna miziņu labi saputo (min. 10 min.).
- Iemaisa miltus.Maisot pamazām pievieno kausētu sviestu un visu ielej tortes formā.
- Cep uz vidējā plaukta cepeškrāsnī apmēram 35 minūtes.Gatavai ļaujiet atdzist apmēram 1 stundu tortes veidnē.
- Saputo saldo krējumu un ieliek ledusskapī. Izmērcē želatīnu aukstā ūdenī.
- Uzkarsē pienu ar medu un sasmalcinātu marcipānu.Saputo ar rokas blenderi dažas minūtes.
- Saputo olu dzeltenumus ,uzmanīgi lēni klāt iemaisa 100 ml karstā piena-marcipāna maisījuma.
- Atlikušo piena-marcipāna maisījumu pārlej atkal atpakaļ katliņā un maisot karsē uz mazas uguns, līdz maisījums sabiezē.
- Izspiež izmērcēto želatīnu, izšķīdina uzsildītā Amaretto,pievieno krēmam un maisa,līdz atdziest.
- Pievieno putukrējumu, pārlej masu atdzesētajam biskvītam un izlīdzina.
- Atdzesē apmēram 5 stundas.Izņem kūku no formas.
- Tortes malas pārklāj ar mandeļu skaidiņām.
- Tortes virsmu - ar marcipāna rozēm un lapiņām.
- Ieteikums: Labi garšos ar balto vīnu - saldu un stipru.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!