Sastāvdaļas
- 2 olas
- 150 g cukura
- 200 g skābā krējuma
- 160 g miltu
- 4 tējkarotes kakao pulvera
- 50 g saldkrējuma sviesta
- 1/2 tējkarote dzeramās sodas
- šķipsniņa sāls
Pildījums:
- 500 g biezpiena
- 30 g mannas graudu
- 1 tējkarote vaniļas cukura
- 3 olas
- 100 g cukura
Pagatavošana
- Ar elektrisko putotāju saputo olas, cukuru un šķipsniņu sāls.
- Tad pievieno skābo krējumu un izkausētu sviestu, labi samaisa.
- Pakāpeniski pievieno izsijātus miltus, dzeramo sodu un kakao pulveri.
- Pildījums: Virtuves kombainā samaisa biezpienu un olas.
- Tad pievieno cukuru, vaniļas cukuru, mannas graudus un visu samaisa viendabīgā masā.
- Kūkas formu pārklāj ar viegli ietaukotu cepamo papīru un ieklāj mīklu.
- Tad, virzienā no centra uz malām, klāj biezpiena krēmu.
- Liek kūku cepties, iepriekš neuzkarsētā cepeškrāsnī, 180°C temperatūrā 40 - 45 minūtes.
- Kad kūka gatava, pilnībā to atdzesē un dekorē pēc pašu gaumes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!