Mandeļu - upeņu kūka Toska

Mandeļu - upeņu kūka Toska Foto: Mandeļu - upeņu kūka Toska

Sastāvdaļas

  • 2 1/2 dl kviešu miltu
  • 2 ēdamkarotes cukura
  • 1 olas dzeltenums
  • 100 g sviesta

Pildījumam:

  • 5 dl upeņu
  • 100 g lazdu rieksti
  • 1 paciņu mandeļu plāksnīšu
  • 75 g margarīna vai sviesta
  • 3/4 dl cukura
  • 1 ēdamkarote kviešu miltu
  • 1 ēdamkarote piena

Pagatavošana

  1. Sajauc visas mīklas sastāvdaļas un atstāj vēsā vietā uz 30 minūtēm.
  2. Liek apmēram 22 cm garā formā ar atdalāmām malām, kuras apklāja ar alumīnija folijas strēmelēm.
  3. Cep uz cepeškrāsns apakšējā paliktņa 200°C temperatūrā 10-15 minūtes.
  4. Noņem folijas strēmeles un atdzesē.
  5. Tad kūkas pamatu noklāj ar upenēm.
  6. Samaļ riekstus, liek katliņā un pievieno pārējās pildījuma sastāvdaļās.
  7. Maisījumu izkausē, pasutina, bet nevāra, lai cukurs nepārvērstos karamelē.
  8. Maisījumu pārlej upenēm.
  9. Cep vel 225°C temperatūrā 10 minūtes.
  10. Atdala formas malas un pasniedz remdenu ar saldējumu vai pienu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes