Sastāvdaļas
- 2 1/2 dl kviešu miltu
- 2 ēdamkarotes cukura
- 1 olas dzeltenums
- 100 g sviesta
Pildījumam:
- 5 dl upeņu
- 100 g lazdu rieksti
- 1 paciņu mandeļu plāksnīšu
- 75 g margarīna vai sviesta
- 3/4 dl cukura
- 1 ēdamkarote kviešu miltu
- 1 ēdamkarote piena
Pagatavošana
- Sajauc visas mīklas sastāvdaļas un atstāj vēsā vietā uz 30 minūtēm.
- Liek apmēram 22 cm garā formā ar atdalāmām malām, kuras apklāja ar alumīnija folijas strēmelēm.
- Cep uz cepeškrāsns apakšējā paliktņa 200°C temperatūrā 10-15 minūtes.
- Noņem folijas strēmeles un atdzesē.
- Tad kūkas pamatu noklāj ar upenēm.
- Samaļ riekstus, liek katliņā un pievieno pārējās pildījuma sastāvdaļās.
- Maisījumu izkausē, pasutina, bet nevāra, lai cukurs nepārvērstos karamelē.
- Maisījumu pārlej upenēm.
- Cep vel 225°C temperatūrā 10 minūtes.
- Atdala formas malas un pasniedz remdenu ar saldējumu vai pienu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!