Sastāvdaļas
- 4 olas
- 4 ēdamkarotes cukura
- 2 ēdamkarotes mandeļu miltu
- 2 ēdamkarotes kviešu miltu
- svaigas vaniļas sēkliņas
- 200 ml zemeņu biezenis ar cukuru no saldētavas
- 250 g mascarpone
- 100 ml saldais krējums
- pūdercukurs pārkaisīšanai
Pagatavošana
- Biskvītam atsevišķi saputo baltumus, tad dzeltenumus ar cukuru un vaniļu, dzeltenumu masā iejauc mandeļu miltus un kviešu miltus.
- Tad lēnām iecilā baltumus. Lej uz cepešpannā izklāta cepampapīra un liek cepeškrāsnī, 180°C uz apmēram 10-12 min., kamēr virsma kļūst zeltaina.
- Biskvītu vēl karstu viegli satin rullī ar visu cepampapīru.
- Nedaudz atdzesē, tad atdala papīru, silto biskvītu pārziež ar zemeņu biezeni un atkal viegli satin.
- Krēmam: Mascarponi saputo ar saldo krējumu un nedaudz cukura. Beigās ar dakšiņu iejauc atlikušo zemeņu biezeni.
- Atdzisušo biskvītu biezā kārtā pārziež ar mascarponi un satin, ietin cepampapīrā vai follijā un liek ledusskapī uz kādu stundu. Pārkaisa ar pūdercukuru.
Recepti piedāvā: Iveta Rutkovska
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!