Sastāvdaļas
- 1/2 glāzes mandeļu
- 2 tējkarotes pūdercukura
- 2 tējkarotes malta kanēļa
- 2,5-3 glāzes miltu
- 200 g mīksta sviesta
- 2 olas
- 1-2 tējkarotes vaniļas cukura
- 1 tējkarote brendija
- 1/2 glāzes cukura
- pūdercukurs pārkaisīšanai
- rožūdens cepumu mitrināšanai
Pagatavošana
- Mandeles sasmalcina un samaisa ar pūdercukuru un kanēli.
- Bļodā samaisa olas, sviestu, vaniļas cukuru, brendiju, cukuru - maisa ar rokām.
- Pakāpeniski pievieno miltus, maisa ar rokām.
- Miltus pievieno tik daudz, lai mīkla neliptu pie bļodas, bet būtu mīksta.
- Mīklu sadala mandarīna lieluma gabalos, izveido bumbiņu, ar pirkstu izveido iedobi, liek tajā 1 tējkaroti mandeļu maisījuma, mīklas malas aizspiež.
- Sausu veidni pārkaisa ar miltiem, liek cepumus, cep 150°C temperatūrā, 40-45 minūtes.
- Karstus cepumus mērcē rožūdenī, tad bagātīgi pārkaisa ar pūdercukuru.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!