Sastāvdaļas
- 8 olas
- 200 g cukura
- 100 g miltu
- 100 g notīrītu, sasmalcinātu mandeļu
- citrona miziņa
Pildījumam:
- 500 g Rikotas siera vai biezpiena
- 100 ml salda krējuma
- 20 ml apelsīnu vai laima liķiera
- 100 g cukura
- 1 ēdamkarote sasmalcinātas rūgtās šokolādes
- 1 šķipsniņa maltas krustnagliņas
- dažādi augļi
Putukrējumam:
- 1 vaniļas pāksts
- 1 ēdamkarote cukura
- 100 ml saldā krējuma
Pagatavošana
- Atdala olu dzeltenumus no baltumiem. Dzeltenumus saputo.
- Baltumus saputo ar cukuru, pievieno dzeltenumus, izsijātus miltus, mandeles un citrona miziņu.
- Samaisa un liek 1 cm biezumā uz cepešplāts, kurā ieklāts cepampapīrs.
- Cep apmēram 7 minūtes 190 °C temperatūrā.
- Sieram notecina lieko šķidrumu un izberž caur sietu. Saputo putukrējumu un sajauc ar sieru.
- Augļus sagriež sīkāk, aplej ar liķieri un ļauj pastāvēt pusstundu.
- Sieram pievieno cukuru, šokolādi, augļus un krustnagliņas.
- Mandeļu biskvītu sadala 2 daļās. Formā ieklāj plēvi, un uz tās liek vienu biskvīta daļu,
- Uz kuras klāj siera masu, izlīdzina, un pa virsu liek otru biskvīta kārtu, piespiež.
- Liek ledusskapī uz 2 stundām.
- Izņem no formas, izgāžot otrādi, noņem plēvi.
- Vaniļas pāksti gareniski sagriež uz pusēm, izņem mīkstumu un labi sajauc ar cukuru.
- Pievieno saldajam krējumam un kārtīgi saputo.
- Rotā torti ar putukrējumu un pēc savas gaumes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!