Sastāvdaļas
Mīklai:
- 200 g miltu
- 2 olas
- 1/2 glāzes cukura
- 100 g sviesta
- 100 g skābā krējuma
- 1/2 tējkarotes cepamā pulvera
- naža gals vanilīna
- 1 tējkarotes citrusu sukāžu (var izmantot kaltētu apelsīna miziņu)
Krēmam:
- 1/2 glāzes cukura
- 100 g sviesta
- 250 g vājpiena biezpiena
- 1/2 - 1 citrons
- 5-6 mandarīni
- mandarīnu sīrups (var izmantot arī citu augļu sīrupu)
Pagatavošana
- Gatavo mīklu - olas sakuļ ar skābo krējumu un cukuru.
- Pievieno izkausētu sviestu - kārtīgi samaisa.
- Pakāpeniski pievieno miltus, vanilīnu, sukādes vai kaltētu apelsīna miziņu, cepamo pulveri - visu samaisa.
- Mīklai jāsanāk pietiekami biezai.
- Mīklu lej ieeļļotā veidnē, uzkarsē krāsni līdz 200°C temperatūrai, un cep 20-25 minūtes.
- Biskvīta gatavību pārbauda ar zobu bakstāmo kociņu, ja pie tā nekas nepielīp, biskvīts ir gatavs.
- Biskvītu atdzesē, izņem no veidnes un sagriež divās daļās.
- Gatavo krēmu - citronu nomazgā un nemizotu sagriež gabaliņos.
- Izņem sēkliņas un sakuļ.
- Izkausētu sviestu sakuļ, pakāpeniski, turpinot kult, pievieno cukuru, biezpienu, sakuļ citronu - visu kārtīgi samaisa (ja biezpiens ir pārāk graudains, to pirms pievienošanas izspiež caur sietu).
- Notīra mandarīnus, katru pusīti atbrīvo no miziņas.
- Vienu biskvītu samitrina ar mandarīnu sīrupu un uzklāj pusi krēma, virsū liek mandarīnu pusītes.
- Otru biskvītu samitrina ar mandarīnu sīrupu, liek virsū pirmajam biskvītam.
- Torti noklāj ar atlikušo krēmu un rotā pēc vēlēšanās.
- Pateicoties tam, ka torte ir samitrināta ar mandarīnu sīrupu, to var pasniegt uzreiz, tā nav jāliek ledusskapī.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!