Sastāvdaļas
- 800 g kartupeļu
- 800 g ķirbja
- 2 sīpoli
- sāls, pipari pēc garšas
- 400 g maltas cūkgaļas
- timiāns
- 200 ml saldskābas mērces
- 100 piena
- 2 - 3 ēdamkarotes sviesta
- 1 ēdamkarote miltu
- mazliet sīpollociņu
- rīvēts muskatrieksts
- eļļa cepšanai
Pagatavošana
- Kartupeļus, ķirbi nomizo un sagriež gabaliņos.
- Vāra nelielā sālsūdens daudzumā mīkstus, nokāš, pielej pienu un viegli sastampā.
- Pievieno sāli, piparus un muskatriekstu.
- Sakarsēta eļļā apcep malto cūkgaļu, pievieno sasmalcinātu sīpolu, apcep, pieliek timiānu, sāli un piparus.
- Pārlej saldskābo mērci un pusglāzi ūdens, sautē 2 4 minūtes.
- Tad gaļas mērci pārliek ietaukota cepamformā, virsū klāj ķirbja un kartupeļu biezeni, pārlej ar sviesta piciņām un sakarsētā krāsnī 180 - 200°C temperatūra cep apmēram 30 - 35 minūtes.
- Pasniedzot pārkaisa ar lociņiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!