Maltās gaļas un ķirbja sacepums

Maltās gaļas un ķirbja sacepums Foto: Maltās gaļas un ķirbja sacepums

Sastāvdaļas

  • 800 g kartupeļu
  • 800 g ķirbja
  • 2 sīpoli
  • sāls, pipari pēc garšas
  • 400 g maltas cūkgaļas
  • timiāns
  • 200 ml saldskābas mērces
  • 100 piena
  • 2 - 3 ēdamkarotes sviesta
  • 1 ēdamkarote miltu
  • mazliet sīpollociņu
  • rīvēts muskatrieksts
  • eļļa cepšanai

Pagatavošana

  1. Kartupeļus, ķirbi nomizo un sagriež gabaliņos.
  2. Vāra nelielā sālsūdens daudzumā mīkstus, nokāš, pielej pienu un viegli sastampā.
  3. Pievieno sāli, piparus un muskatriekstu.
  4. Sakarsēta eļļā apcep malto cūkgaļu, pievieno sasmalcinātu sīpolu, apcep, pieliek timiānu, sāli un piparus.
  5. Pārlej saldskābo mērci un pusglāzi ūdens, sautē 2 4 minūtes.
  6. Tad gaļas mērci pārliek ietaukota cepamformā, virsū klāj ķirbja un kartupeļu biezeni, pārlej ar sviesta piciņām un sakarsētā krāsnī 180 - 200°C temperatūra cep apmēram 30 - 35 minūtes.
  7. Pasniedzot pārkaisa ar lociņiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes