Maltās gaļas un griķu sacepums

Maltās gaļas un griķu sacepums Foto: Maltās gaļas un griķu sacepums

Sastāvdaļas

  • 700 g maltas vistas gaļas
  • 2 lieli sīpoli
  • 2 burkāni
  • 250 g griķu
  • 2 āboli
  • 120 g siera
  • augu eļļa
  • sviests

Pagatavošana

  1. Augu eļļas un sviesta maisījumā cep sīpolus, kamēr tie kļūst mīksti, kopā ar rupji rīvētiem burkāniem - atdzesē.
  2. Tad apceptos sīpolus un burkānus samaisa ar malto gaļu, pievieno garšvielas, samaisa viendabīgā masā, liek veidnē.
  3. Griķus izvāra, atdzesē, pievieno rupji rīvētus nomizotus ābolus, rupji rīvētu sieru - kārtīgi samaisa.
  4. Liek veidnē, virsū sīpoliem un burkāniem, mazliet sablīvē.
  5. Cep 200°C temperatūrā, 25 minūtes, tad izņem, pārkaisa ar rīvētu sieru, turpina cept 5 minūtes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes