Sastāvdaļas
- 600 g maltās gaļas
- 1 vidēja lieluma sīpols
- 50 g baltmaizes mīkstuma
- 1 vistas ola
- 15-20 paipalu olu - pildījumam
- sāls, pipari pēc garšas
Pagatavošana
- Maltajai gaļai pievieno sakapātu sīpolu, baltmaizes mīkstumu - labāk izmantot ne pārāk svaigu maizi, mazliet apkaltušu.
- Ja pievienojat svaigu maizi, kotletēm būs mazliet skāba garša.
- Maltās gaļas masai pievieno arī vistas olu, sāli, piparus - visu samaisa.
- Paipalu olas izvāra, noņem čaumalas, tad vēlreiz noskalo, lai būtu droši, ka nav palicis neviens čaumalas gabaliņš.
- Veido kotletes - izveido 2 maltās gaļas masas plācenīšus, starp tiem liek 1 paipalu olu.
- Maliņas aiztaisa, veidojot apaļu formu.
- Kotletes liek ietaukotā veidnē, cep 200°C temperatūrā, 20 minūtes.
- Ja vēlas, kotletes var cept arī pannā.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!