Sastāvdaļas
- 1 vistas āda
- 1/2 gaļas, kas noņemta no vistas kauliem
- 100 g vistu aknu (var samaisīt ar vistu sirdīm)
- 2 rupji sagriezti sīpoli
- 2,5 ēdamkarotes mannā
- 1 ola
- sāls, pipari, ķiploku pulveris, malts muskatrieksts
Pagatavošana
- Vistas ādu uzmanīgi novelk, cenšoties to nesaplēst.
- Ādu noskalo un no vienas puses aizšuj ar pārtikas diegu, lai atgādina zeķi.
- Sīpolus cep augu eļļā, kamēr tie kļūst caurspīdīgi, tad tos samaļ kopā ar vistas gaļu, aknām.
- Gaļas masai pievieno mannā, olu, garšvielas.
- Visu kārtīgi samaisa, piepilda ādu, aizšuj ar pārtikas diegu, masu izlīdzina, liek dziļā veidnē.
- Cep 180°C temperatūrā, 45-60 minūtes, pēdējās 20 minūtes gaļu aplej ar izdalījušos sulu.
- Gatavu vistu liek šķīvī, pasniedz karstu vai aukstu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!