Malta vistas gaļa odesiešu gaumē

Malta vistas gaļa odesiešu gaumē Foto: Malta vistas gaļa odesiešu gaumē

Sastāvdaļas

  • 1 vistas āda
  • 1/2 gaļas, kas noņemta no vistas kauliem
  • 100 g vistu aknu (var samaisīt ar vistu sirdīm)
  • 2 rupji sagriezti sīpoli
  • 2,5 ēdamkarotes mannā
  • 1 ola
  • sāls, pipari, ķiploku pulveris, malts muskatrieksts

Pagatavošana

  1. Vistas ādu uzmanīgi novelk, cenšoties to nesaplēst.
  2. Ādu noskalo un no vienas puses aizšuj ar pārtikas diegu, lai atgādina zeķi.
  3. Sīpolus cep augu eļļā, kamēr tie kļūst caurspīdīgi, tad tos samaļ kopā ar vistas gaļu, aknām.
  4. Gaļas masai pievieno mannā, olu, garšvielas.
  5. Visu kārtīgi samaisa, piepilda ādu, aizšuj ar pārtikas diegu, masu izlīdzina, liek dziļā veidnē.
  6. Cep 180°C temperatūrā, 45-60 minūtes, pēdējās 20 minūtes gaļu aplej ar izdalījušos sulu.
  7. Gatavu vistu liek šķīvī, pasniedz karstu vai aukstu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes