Makaronu zupa ar griķu frikadelēm

Makaronu zupa ar griķu frikadelēm Foto: Makaronu zupa ar griķu frikadelēm

Sastāvdaļas

  • 2 vidēja lieluma burkāni
  • 3 sīpoli
  • 2 ēdamkarotes kaltētas paprikas gabaliņu
  • šķipsniņa 5 piparu maisījuma graudiņu
  • 2 lauru lapas
  • 400 g liellopu gaļas
  • 1 - 2 olas
  • 1/2 glāzes griķu
  • spageti pēc garšas
  • sāls, pipari pēc garšas

Pagatavošana

  1. Vāra dārzeņu buljonu - katlā liek vienu burkānu un sīpolu, kaltētu papriku, piparu maisījumu, lauru lapu.
  2. Uzlej 2-2,5 l auksta ūdens, vāra.
  3. Uzvāra un turpina vārīt 30-40 minūtes, tad buljonu izkāš caur sietu un pieber sāli pēc garšas.
  4. Gatavo frikadeļu masu - liellopu gaļu un vienu sīpolu samaļ, pievieno olas, griķus, sāli, piparus - kārtīgi samaisa.
  5. Karstā buljonā liek frikadeles, kuras izveido, aptuveni valrieksta lielumā.
  6. Vāra 15 minūtes, pievieno sīki salauztus spageti, turpina vārīt, kamēr gatavi makaroni (apm.7 minūtes).
  7. Atlikušo sīpolu sakapā, burkānu sagriež plānos salmiņos, apcep pannā, nelielā olīveļļas daudzumā.
  8. Dažas minūtes, pirms spageti ir gatavi, pievieno ceptos dārzeņus.
  9. Gatavu zupu lej šķīvī, rotā ar bazilika lapiņām.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes