Sastāvdaļas
- 200 g makaronu
- 2 burkāni
- 1 selerijas sakne
- 1 pētersīļa sakne
- 1 liels sīpols
- 2 ķiploka daiviņas
- 2 lauru lapas
- 200 g saldētu vai konservētu zaļo zirnīšu
- augu eļļa cepšanai
- sāls pēc garšas
Pagatavošana
- Sīpolu un ķiplokus sakapā, katlā sakarsēta eļļa apcep, pieliek gabaliņos sagrieztus burkānus, selerijas un pētersīļa sakni, uzlej 1,5 l ūdens un vāra, kamēr paliek mīksti.
- Sālsūdenī izvāra makaronus, nokāš.
- Makaronus kopā ar zirnīšiem un lauru lapām pievieno zupai un vienu minūti vāra uz lēnas uguns.
- Pēc garšas pievieno sāli, gatavu zupu pārkaisa ar zaļumiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!