Sastāvdaļas
- 200 g makaronu
- 300 g siera
- 40 g sviesta
- 3 ēdamkarotes miltu
- 600 ml piena
- 2 šķipsniņas sāls
- šķipsniņa piparu
- 2 burkāni
Pagatavošana
- Krāsni uzkarsē līdz 180 °C temperatūrai.
- Gatavo mērci - katlā samaisa sviestu, miltus, pienu, sāli, piparus - vāra uz vidējas uguns, pastāvīgi maisot, kamēr sabiezē.
- Makaronus vāra sālsūdenī, kamēr pusgatavi, nolej ūdeni.
- Burkānus nomizo un sarīvē uz rupjas rīves.
- Sieru sarīvē uz rupjas rīves, sadala 3 daļās - 1/3 siera pievieno mērcei.
- Ietauko veidni.
- Makaronus samaisa ar burkāniem un mērci.
- 1/2 makaronu liek veidnē, pārkaisa ar 1/3 siera.
- Sieram virsū liek atlikušos makaronus, pārkaisa ar atlikušo sieru.
- Veidni pārklāj ar foliju.
- Makaronus cep krāsnī 25 minūtes, tad foliju noņem un cep vēl 40 minūtes, sieram jākļūst zeltainam, nedrīkst piedegt.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!