Sastāvdaļas
- 1 ēdamkarote olīveļļas
- 350 g maltas gaļas
- 3 daiviņas ķiploka (saspiesta)
- 1/2 sīpola, smalki sagriezta kubiņos
- šķipsniņa sarkanā asā pipara
- sāls un pipari pēc garšas
- 800 g tomātu
- 450 g makaronu (trubiņas)
- 2 ēdamkarotes rīvēta Parmas siera
- 2 glāzes rīvēta Mocarellas siera
Pagatavošana
- Uzkarsē cepeškrāsnī līdz 200 °C temperatūrai.
- Dziļā pannā uz vidējas uguns uzkarsē olīveļļu. Tajā apcep malto gaļu un sīpolus.
- Pievieno ķiplokus, sāli, melnos un sarkanos piparus, samaisa.
- Pievieno sasmalcinātus tomātus un sautē 20 minūtes.
- Izvāra makaronus īsāku laiku, nekā norādīts uz iepakojuma. Nolej ūdeni.
- Augstā formā pašā apakšā ielej nedaudz mērces, pēc tam stāvus saliek makaronus, vienu pie otra, aizpilda visu formu.
- Uz makaroniem lej atlikušo mērci, pārkaisa Mocarellas sieru un Parmas sieru.
- Liek cepeškrāsnī uz 30 minūtēm vai tik ilgi, kamēr siers iegūs apceptu garoziņu.
- Pēc tam cepeškrāsni izslēdz un atstāj vēl uz 15 minūtēm.
- Pasniedz ar svaigu baziliku.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!