Sastāvdaļas
- 750 g uz pusēm pārgrieztas sarkanās paprikas
- 500 g makaronu
- 2 viegli saspiestas, bet veselas ķiploka daiviņas
- 4 ēdamkarotes olīveļļās
- 50 g rupji sakapātu melno olīvu
- 10 veseli šampinjoni
- 2 ēdamkarotes sīki sakapātu pētersīļu/
- 2 ēdamkarotes rīvmaizes
- sāls un malti melnie pipari pēc garšas
- 150 g Parmas siera
- eļļa un taukvielas
Pagatavošana
- Papriku grile līdz mizas apbrūnē. Uz 10 minūtēm ietin papīrā vai folijā, tad iztin un novelk miziņas. Paprikas sagriež strēmelītēs
- Makaronus vāra verdošā sālsūdenī gatavus.
- Pannā sakarsē eļļu un cep vienu ķiploka daiviņu.
- Sīki sakapā atlikušo ķiploka daiviņu, ber pannā, pievieno olīvas, šķēlītēs sagrieztus šampinjonus, papriku, pētersīļus un rīvmaizi. Apkaisa ar sāli un pipariem.
- Uz lēnas uguns sautē 10 minūtes, ik pa brīdim apmaisa. Noņem no uguns.
- Krāsni uzkarsē līdz 220°C , ietauko cepamo veidni.
- Makaronus nokāš un pusi pievieno paprikas maisījumam. Pārējos makaronus liek veidnē,virsu liek paprikas maisījumu un apkaisa ar rīvētu Parmas sieru.
- Cep 15 - 20 minūtes, līdz virsma kļūst gaiši brūna un kraukšķīga.
- Sacepumu pasniedz karstu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!