Sastāvdaļas
- 2 sīpoli
- 2 ēdamkarotes eļļas
- 500 g jauktas maltās gaļas
- 1 ķiploka daiviņa
- 1 saišķītis pētersīļu
- 1 ola
- 3 ēdamkarotes rīvmaizes
- sāls, pipari pēc garšas
- 1 šķipsniņa saldā paprikas pulvera
- 150 g šampinjonu
- 6 ēdamkarotes sausā baltvīna
- 1/4 l gaļas buljona
- 100 g krējuma
- 400 g lentveida makaronu
- citronu sula
Pagatavošana
- Sīpolus smalki sakapājiet. Sakarsējiet eļļu, pusi no sīpoliem apcepiet tajā caurspīdīgus.
- Pēc tam sīpolus no pannas noņemiet un piemaisiet klāt pie maltās gaļas.
- Ķiploku daiviņu nomizojiet un piespiediet klāt maltajai gaļai.
- Pētersīļus smalki sakapājiet. Pusi no pētersīļiem kopā ar olu un rīvmaizi piemaisiet pie maltās gaļas.
- Pievienojiet sāli, piparus un paprikas pulveri, visu labi samīciet.
- No maltās gaļas masas ar samitrinātam rokām veidojiet valrieksta lieluma bumbiņas.
- Sēnes sagrieziet plānās šķēlītes. Sakarsējiet 1 ēdamkaroti eļļas. Apcepiet tajā atlikušos sīpolus un sēnes, līdz sīpoli kļūst caurspīdīgi. Pielejiet klāt vīnu, gaļas buljonu un krējumu, uzvāriet.
- Mērcē ielieciet gaļas bumbiņas, uzlieciet vāku un uz nelielas uguns 20 minūtes lēni visu vāriet.
- Pa to laiku pietiekami lielā daudzuma vāroša sālsūdens novāriet makaronus, ka norādīts pamācībā uz iepakojuma.
- Kad makaroni gatavi, tos nokāsiet..
- Mērcei pielieciet klāt mazliet sāli, piparus un citronu sulu.
- Makaronus lieciet iepriekš sasildītos šķīvjos. Katrai porcijai pāri pārlejiet mērci un pārkasiet ar pētersīļiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!