Sastāvdaļas
- 400 g vistu akniņu
- 2 tomāti
- 350 g makaronu
- 1 ēdamkarote tomātu biezeņa
- 1 sīpols
- 1 lauru lapa
- 1 ķiploka daiviņa
- 2 ēdamkarotes balzametiķa
- 1 glāze vistas buljona
- sāls, pipari pēc garšas
- 1 ēdamkarote miltu
- 50 g siera
- augu eļļa cepšanai
Pagatavošana
- Makaronus sālsūdenī izvāra pusmīkstus, nokāš.
- Akniņas nomazgā, nosusina, sagriež gabaliņos, apviļā miltos, kam pievienots sāls un pipari.
- Sīpolu un ķiploka daiviņu sasmalcina. Sakarsētā eļļā nedaudz apcep, liek klāt sagrieztās akniņas, apgrozot cep dažas minūtes.
- Tad liek klāt gabaliņos sagrieztus tomātus, nedaudz apcep, pārlej ar etiķi un tomātu biezeni, pievieno lauru lapu, uzvāra.
- Visam lej klāt buljonu, nedaudz pavāra, lai mērce viegli sabiezē, pēc garšas pievieno sāli un piparus.
- Mērcē iemaisa nokāstus makaronus, pierīvē sieru.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!