Makaroni ar vistu akniņām

Makaroni ar vistu akniņām Foto: Makaroni ar vistu akniņām

Sastāvdaļas

  • 400 g vistu akniņu
  • 2 tomāti
  • 350 g makaronu
  • 1 ēdamkarote tomātu biezeņa
  • 1 sīpols
  • 1 lauru lapa
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 2 ēdamkarotes balzametiķa
  • 1 glāze vistas buljona
  • sāls, pipari pēc garšas
  • 1 ēdamkarote miltu
  • 50 g siera
  • augu eļļa cepšanai

Pagatavošana

  1. Makaronus sālsūdenī izvāra pusmīkstus, nokāš.
  2. Akniņas nomazgā, nosusina, sagriež gabaliņos, apviļā miltos, kam pievienots sāls un pipari.
  3. Sīpolu un ķiploka daiviņu sasmalcina. Sakarsētā eļļā nedaudz apcep, liek klāt sagrieztās akniņas, apgrozot cep dažas minūtes.
  4. Tad liek klāt gabaliņos sagrieztus tomātus, nedaudz apcep, pārlej ar etiķi un tomātu biezeni, pievieno lauru lapu, uzvāra.
  5. Visam lej klāt buljonu, nedaudz pavāra, lai mērce viegli sabiezē, pēc garšas pievieno sāli un piparus.
  6. Mērcē iemaisa nokāstus makaronus, pierīvē sieru.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes