Makaroni ar sieru „Mc and Cheese”

Makaroni ar sieru „Mc and Cheese” Foto: Makaroni ar sieru „Mc and Cheese”

Sastāvdaļas

  • 500 g makaronu
  • 300 g rīvmaizes
Mērcei:
  • 8 tomāti
  • 10 ķiploka daiviņas
  • 1 l piena
  • 45 g sviesta
  • 3 ēdamkarotes miltu
  • 100 g Parmas siera
  • 150 g Čederas siera
  • lauru lapa
  • sāls, pipari
  • timiāns

Pagatavošana

  1. Ķiplokus sagriež plānās šķēlītēs.
  2. Sviestu izkausē, apcep tajā miltus, pievieno ķiplokus un lauru lapu.
  3. Pakāpeniski pielej pienu, samaisa, uzvāra un samazina uguni.
  4. Turpina vārīt, kamēr mērce sabiezē.
  5. Tomātus sagriež ceturtdaļās, pieber sāli, piparus - samaisa.
  6. Mērcei pievieno tomātus, timiānu - samaisa.
  7. No mērces izņem lauru lapu, turpina vārīt 5 minūtes.
  8. Izvāra makaronus.
  9. Sarīvē abus sierus, pievieno mērcei, turpina karsēt, kamēr siers ir izkusis.
  10. Makaroniem  nolej ūdeni, pievieno tos mērcei - samaisa.
  11. Visu makaronu masu pārliek veidnē, cep 220°C temperatūrā, 20-30 minūtes.
  12. Rīvmaizi apcep dažos pilienos olīveļļas, pievieno timiānu.
  13. Apcepto rīvmaizi pārkaisa makaroniem veidnē, turpina cept 10 minūtes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes