Makaroni ar paprikas mērci un Parmas sieru

Makaroni ar paprikas mērci un Parmas sieru Foto: Makaroni ar paprikas mērci un Parmas sieru

Sastāvdaļas

  • 3 lielas paprikas
  • 2 ēdamkarotes ciedru riekstu
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • 1/2 smalki sagriezta sīpola
  • 2 daiviņas sasmalcināta ķiploka
  • 1/2 glāzes bieza saldā krējuma
  • smalki sakapāti pētersīļi
  • rīvēts Parmas siers
  • 250 g makaroni

Pagatavošana

  1. Cepeškrāsnī vai uz pannas izcep papriku, līdz tā no visām pusēm kļuvusi melna.
  2. Pēc tam to uzreiz ieliek maisiņā vai traukā, cieši pārklāj ar pārtikas plēvi un atstāj uz 20 minūtēm.
  3. Uz pannas viegli apcep ciedru riekstus. Noliek malā.
  4. Paprikām notīra melnās miziņas, pārgriež uz pusēm un izņem sēklas.
  5. Ciedru riekstus un paprikas liek blenderī un sablenderē līdz biezeņa konsistencei.
  6. Izvāra makaronus. Katliņā uz vidējas uguns uzkarsē olīveļļu, pievieno sīpolu un ķiploku un sautē līdz tie mīksti.
  7. Pielej paprikas biezeni un samaisa, pievieno sāli pēc garšas.
  8. Pievieno saldo krējumu un samaisa.
  9. Makaronus ar mērci liek uz šķīvja, pārkaisa pētersīļus un Parmas sieru.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes