Sastāvdaļas
- 500 g laša filejas
- citronu sula
- sāls, pipari
Mērcei:
- 300 ml saldā krējuma 10% tauku
- 1/4 tējkarotes karija
- sāls pēc garšas
- malti melnie vai sarkanie pipari pēc garšas
- 3 ķiploka daiviņas
- zaļumi
- ciets siers pēc garšas
- 1-2 ēdamkarotes eļļas cepšanai
- makaroni
Pagatavošana
- Makaronus izvāra.
- Laša fileju atdala no ādas un izņem asakas.
- Fileju sagriež sīkos gabaliņos, pieber sāli, piparus, pārlej ar citronu sulu - atstāj marinēties uz 30 minūtēm.
- Uzkarsē eļļu, maisot, apcep laša filejas gabaliņus, 3-5 minūtes.
- Saldo krējumu mazliet uzsilda, lej pannā, pievieno sāli, piparus, kariju - kārtīgi samaisa.
- Saldā krējuma maisījumu uzvāra uz vidējas uguns, uguni izslēdz, pievieno sakapātus ķiplokus un zaļumus, visu vēlreiz samaisa.
- Makaronus var samaisīt ar lasi un mērci, var arī, virsū makaroniem likt lasi un bagātīgi pārliet ar mērci.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!