Makaroni ar lasi saldā krējuma-ķiploku mērcē

Makaroni ar lasi saldā krējuma-ķiploku mērcē Foto: Makaroni ar lasi saldā krējuma-ķiploku mērcē

Sastāvdaļas

  • 500 g laša filejas
  • citronu sula
  • sāls, pipari
Mērcei:
  • 300 ml saldā krējuma 10% tauku
  • 1/4 tējkarotes karija
  • sāls pēc garšas
  • malti melnie vai sarkanie pipari pēc garšas
  • 3 ķiploka daiviņas
  • zaļumi
  • ciets siers pēc garšas
  • 1-2 ēdamkarotes eļļas cepšanai
  • makaroni

Pagatavošana

  1. Makaronus izvāra.
  2. Laša fileju atdala no ādas un izņem asakas.
  3. Fileju sagriež sīkos gabaliņos, pieber sāli, piparus, pārlej ar citronu sulu - atstāj marinēties uz 30 minūtēm.
  4. Uzkarsē eļļu, maisot, apcep laša filejas gabaliņus, 3-5 minūtes.
  5. Saldo krējumu mazliet uzsilda, lej pannā, pievieno sāli, piparus, kariju - kārtīgi samaisa.
  6. Saldā krējuma maisījumu uzvāra uz vidējas uguns, uguni izslēdz, pievieno sakapātus ķiplokus un zaļumus, visu vēlreiz samaisa.
  7. Makaronus var samaisīt ar lasi un mērci, var arī, virsū makaroniem likt lasi un bagātīgi pārliet ar mērci.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes