Sastāvdaļas
- 3 ēdamkarotes kviešu miltu
- 100 g saldā krējuma
- 100 g baltvīna
- 200 g zivju buljona kubiņa
- sāls
- čili vai kajēnas pipari
- 2 mazi cukīni
- 250 g lentveidīgo makaronu
- 300 g kūpināta laša
- 50 g foreļu ikru
- 2 ēdamkarotes sasmalcinātu zaļo lociņu
Pagatavošana
- Katliņā sajauc miltus ar saldo krējumu. Pievieno vīnu ar zivju buljonu.
- Mērci uzvāra un turpina vārīt vēl dažas minūtes. Pievieno sāli un piparus.
- Cukīni sagriež gareniski plānās sloksnītēs.
- Uzvāra makaronus. Cukīni pievieno tikai tad, kad līdz makaronu vārīšanās beigām atlikušas 2 minūtes.
- Nolej ūdeni un makaronus liek zemā traukā.
- Kūpinātu lasi sagriež nelielos gabaliņos un pievieno mērcei.
- Tad mērci pārlej makaroniem.
- Ēdienu rotā ar foreļu ikriem un sasmalcinātiem zaļajiem lociņiem.
Lasi var aizvietot ar tunci, garnelēm vai mīdījām. Noder arī spageti makaroni.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!