Sastāvdaļas
- 200 g attīrītu garneļu
- 2 ēdamkarotes olīveļļas
- 200 g Fetučini makaronu
- neliels saišķītis pētersīļu
- 1 ēdamkarote sviesta
- 1/4 tējkarotes sāls
- 400 g konservētu tomātu
- 1/4 tējkarotes sarkano piparu
- malti melnie pipari pēc garšas
- 4 ķiploku daiviņas
Pagatavošana
- Katlā uzvāra ūdeni un vāra makaronus 7-10 minūtes.
- Pannā, uz vidējas uguns, izkausē sviestu un uzkarsē olīveļļu.
- Pievieno saspiestus ķiplokus un sautē 1 minūti.
- Pēc minūtes, pannā liek garneles, sautē 3-5 minūtes, kamēr garneles kļūst sarkanīgas.
- Tad garneles noņem no pannas un noliek malā.
- Tajā pašā pannā, kur sautējās garneles, liek tomātus, pievieno sāli, sarkanos un melnos piparus, sautē, uz lēnas uguns, 5 minūtes, ik pa brīdim apmaisot.
- Kad tomātu mērce mazliet sabiezē, pievieno makaronus, kuri iepriekš noskaloti tekošā ūdenī.
- Makaronus samaisa ar tomātiem, pievieno garneles, vēlreiz samaisa un nogaršo, ja nepieciešams, pievieno sāli.
- Makaronus pasniedz pārkaisītus ar sakapātiem pētersīļiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!