Makaroni ar Čederas un Parmas sieru

Makaroni ar Čederas un Parmas sieru Foto: Makaroni ar Čederas un Parmas sieru

Sastāvdaļas

  • 150 g makaronu
  • 225 ml piena
  • 150 g Čederas siera
  • 50 g Parmas siera
  • 30 g miltu
  • 25 g sviesta
  • sāls, pipari, malts muskatrieksts, paprika pēc garšas

Pagatavošana

  1. Lielā katlā, sālsūdenī vāra makaronus.
  2. Nelielā katlā izkausē sviestu, maisot pievieno miltus, maisījums kļūs nedaudz kunkuļains, jo sāks vārīties.
  3. Miltu maisījumā, pakāpeniski lej uzsildītu pienu, kārtīgi sakuļ ar putojamo slotiņu, lai izšķīdinātu kunkuļus.
  4. Mērci vēl mazliet pavāra, kamēr tā sabiezē.
  5. Tad pievieno sāli, piparus, papriku, muskatriekstu.
  6. Uz smalkās rīves sarīvē abu veidu sierus, nelielu kaudzīti noliek malā.
  7. Sierus pievieno mērcei, samaisa.
  8. Makaroniem nolej ūdeni, pievieno mērci, kārtīgi samaisa.
  9. Makaronu karstuma dēļ, siers izkusīs.
  10. Makaronus pārliek veidnē un pārkaisa ar malā nolikto sieru.
  11. Cep 220°C temperatūrā, 10-15 minūtes, kamēr parādās brūngana garoziņa.
  12. Makaronus pasniedz karstus.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes