Sastāvdaļas
- 150 g makaronu
- 225 ml piena
- 150 g Čederas siera
- 50 g Parmas siera
- 30 g miltu
- 25 g sviesta
- sāls, pipari, malts muskatrieksts, paprika pēc garšas
Pagatavošana
- Lielā katlā, sālsūdenī vāra makaronus.
- Nelielā katlā izkausē sviestu, maisot pievieno miltus, maisījums kļūs nedaudz kunkuļains, jo sāks vārīties.
- Miltu maisījumā, pakāpeniski lej uzsildītu pienu, kārtīgi sakuļ ar putojamo slotiņu, lai izšķīdinātu kunkuļus.
- Mērci vēl mazliet pavāra, kamēr tā sabiezē.
- Tad pievieno sāli, piparus, papriku, muskatriekstu.
- Uz smalkās rīves sarīvē abu veidu sierus, nelielu kaudzīti noliek malā.
- Sierus pievieno mērcei, samaisa.
- Makaroniem nolej ūdeni, pievieno mērci, kārtīgi samaisa.
- Makaronu karstuma dēļ, siers izkusīs.
- Makaronus pārliek veidnē un pārkaisa ar malā nolikto sieru.
- Cep 220°C temperatūrā, 10-15 minūtes, kamēr parādās brūngana garoziņa.
- Makaronus pasniedz karstus.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!