Sastāvdaļas
- 1 olas dzeltenums
- sinepes 1/2 tējkarotes sinepju
- vīnogu etiķis 1 ēdamkarote vīnogu etiķa
- 125 ml olīvu vai rapšu eļļa
- 1/4 tējkarotes cukura
- 1/4 tējkarotes sāls
Pagatavošana
- Olas dzeltenumam pievieno sāli, sinepes un saputo.
- Nepārtraukti maisot, pa vienai tējkarotei pievieno eļļu.
- Puto līdz majonēze ir sabiezējusi.
- Kad izveidojusies pilnīgi viendabīga masa, pieliek ābolu vai vīnogu etiķi.
- Majonēzi var padarīt saldāku ja pievieno nedaudz cukuru.
- Ja vēlies majonēzi padarīt nedaudz šķidrāku, pašās beigās var pievienot nedaudz ūdens.
Recepti piedāvā: videovirtuve.lv
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!