Majonēzes mērce ar citronu sulu

Majonēzes mērce ar citronu sulu Foto: Majonēzes mērce ar citronu sulu

Sastāvdaļas

  • 5 olas
  • 1/2 litra eļļas
  • 1 tējkarote sinepju
  • sāls
  • citrons
  • 1/2 tējkarotes cukura
  • 2 - 4 tējkarotes ūdens

Pagatavošana

  1. Olu dzeltenumus traukā samaisa ar sinepēm un cukuru, līdz iegūst homogēnu masu, tad nepārtraucot maisīšanu, pa pilienam pievieno eļļu.
  2. Iegūst biezas konsistences mērci, kuru atšķaida ar ūdeni, citrona sulu līdz vajadzīgai konsistencei.
  3. Uzglabā vēsā vieta ne ilgāk, kā trīs dienas.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes