Sastāvdaļas
- 1/2 kukuļa rupjmaizes
- 3 l verdoša ūdens
- 30 g sausā rauga
- 1/2 glāzes cukura
- rozīnes
Pagatavošana
- Rupjmaizi sagriež gabaliņos un kaltē sakarsētā krāsnī, kamēr parādās sarkanīga garoziņa.
- Uzlej 3 litrus verdoša ūdens un atdzesē līdz 36-38°C.
- Glāzē silta, vārīta ūdens samaisa raugu ar cukuru.
- Pusi rauga maisījuma pievieno aplietajiem rupjmaizes gabaliņiem.
- Traukam ar rupjmaizes-rauga maisījumu uzliek vāku un noliek uz 2 dienām siltā vietā, bet nedrīkst likt tiešos saules staros!
- Pēc 2 dienām, caur marli izkāš šķidrumu, pievieno rozīnes, atlikušo cukura-rauga maisījumu.
- Šķidrumu lej pudelēs, aizkorķē un liek ledusskapī uz 24 stundām. Kvass ir gatavs!
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!