Mājas kēkss

Sastāvdaļas

  • 120 g miltu
  • 120 g kartupeļu cietes
  • 2 olas
  • 150 ml augu eļļas
  • 1 tējkarote vaniļas cukura
  • 1/2 tējkarotes sāls
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 50 ml ūdens
  • 3 ēdamkarotes pūdercukura

Pagatavošana

  1. Olu dzeltenumiem pievieno cukuru, vaniļas cukuru, ūdeni un kuļ līdz masas apjoms dubultojas.
  2. Miltus izsijā ar kartupeļu cieti, cepamo pulveri, pievieno olu dzeltenumu masai un pakāpeniski lej klāt eļļu, mīklu turpina maisīt.
  3. Olu baltumam pievieno sāli un kuļ līdz olu baltumi kļūst stingri.
  4. Olu baltumus iecilā mīklā un uzmanīgi samaisa.
  5. Formu ietauko, ieklāj cepamo papīru, pārkaisa ar rīvmaizi, lej mīklu forma.
  6. Formu liek sakarsēta cepeškrāsni 150°C temperatūrā un cep 75 minūtes.
  7. Gatavo kēksu atdzesē 15-20 minūtes un izņem no formas.
  8. Gatavo cukura glazūru: traukā ber 3-4 ēdamkarotes pūdercukura, 2 ēdamkarotes ūdens un samaisām.
  9. Glazūru pārklāj pāri kēksa virsmai un atdzesē.

Recepti piedāvā: videovirtuve.lv 

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes