Mājas jogurts - nesaldināts, bez piedevām

Mājas jogurts - nesaldināts, bez piedevām Foto: Mājas jogurts - nesaldināts, bez piedevām

Sastāvdaļas

  • 1 l vārīta piena
  • 1 paciņa jogurta sēnes

Pagatavošana

  1. Pienu uzvāra 5 minūtes, tad atdzesē līdz 35-45°C temperatūrai.
  2. Jogurta sēni izšķīdina 2 ēdamkarotēs vārīta ūdens.
  3. Izšķīdināto jogurta sēni lej pienā un kārtīgi samaisa.
  4. Tad pienu ar jogurta sēni lej termosā un notur 6-9 stundas, kamēr piens saskābst un kļūst biezs.
  5. Iegūto jogurtu pārlej citā traukā un uzglabā ledusskapī, ņemiet vērā, ka šādu jogurtu drīkst uzglabāt 2 diennaktis.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes