Sastāvdaļas
- 300 ml trekna piena
- 250 g saldā krējuma 35% tauku
- 35 g piena pulvera
- 90 g cukura
- 10 g kukurūzas cietes
- 1 paciņa vaniļas cukura
Glazūrai:
- 200 g tumšās šokolādes
- 200 g sviesta
Pagatavošana
- Katlā samaisa cukuru, vaniļas cukuru un piena pulveri.
- Pakāpeniski pielej 250 ml piena, samaisa.
- Atlikušos 50 ml piena samaisa ar kukurūzas cieti.
- Piena maisījumu katlā uzvāra, pielej cietes maisījumu, maisa, kamēr sabiezē.
- Katlu noņem no uguns, caur sietu pārlej citā traukā, uzklāj pārtikas plēvi un atdzesē.
- Saldajam krējumam un piena maisījumam ir jābūt aukstiem!
- Saldo krējumu sakuļ mīkstās putās.
- Saldo krējumu samaisa ar piena maisījumu.
- Maisījumu viegli sasaldē, lai sanāk mazliet tekoša masa.
- Masu liek veidnēs, viegli padauza pa virsmu, lai nav gaisa burbuļu.
- Katrā veidnē, vidū liek koka iesmiņu.
- Veidnes liek saldētavā uz dažām stundām.
- Gatavo glazūru - izkausē šokolādi un sviestu, samaisa.
- Glazūrai ir jābūt daudz, lai tajā brīvi var iemērkt saldējumu.
- Veidnes aplej ar verdošu ūdeni, uzmanīgi izņem saldējumu.
- Saldējumu ātri pamērcē siltā glazūrā, izņem, patur rokās, lai notek liekā glazūra un atlikusī sacietē.
- Saldējumus ar glazūru liek saldētavā, kas izklāta ar cepamo papīru, nedaudz patur un var pasniegt.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!