Sastāvdaļas
- 650 g jauktās maltās gaļas
- 200 g sīpolu
- 1/2 glāzes piena
- sāls pēc garšas
- malti melnie pipari pēc garšas
Mīklai:
- 700 g miltu
- 300 ml ūdens
- 1 ola
- 1 tējkarote sāls
Pagatavošana
- Sīpolus samaļ.
- Pievieno malto gaļu, sāli, piparus, pienu - samaisa.
- Miltus iesijā bļodā, vidū izveido padziļinājumu, liek tajā, mazliet ar dakšiņu sakultu olu.
- Siltā ūdenī izšķīdina sāli, pakāpeniski sālsūdeni pielej miltiem, samīca mīklu.
- Mīklu ietin pārtikas plēvē un atstāj uz 30 minūtēm, pēc tam, atkal mīklu samīca.
- Mīklu sadala 3 daļās, katru daļu izrullē aplī.
- No mīklas izspiež mazākus aplīšus, vidū liek 1 tējkaroti pildījuma, pārloka apli uz pusēm, maliņas aiztaisa, izveidojot pusmēnesi.
- Gatavus pelmeņus liek uz miltiem nokaisīta dēļa, ja nepieciešams uzglabāt, liek polietilēna maisiņā un novieto saldētavā.
- Pelmeņus vāra verdošā sālsūdenī, kamēr gatavi.
- Pasniedz ar skābo krējumu vai adžiku, mārrutkiem, ar buljonu - kā Jums garšo!
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!