Sastāvdaļas
Sastāvdaļas:
- 220 g cukura
- 150 g sviesta
- 500 g miltu
- milti rullēšanai
- 100 ml piena
- 100 ml medus
- 2 ēdamkarotes skābā krējuma
- 2 tējkarotes sodas
Garšvielas:
- 1 ēdamkarote malta kanēļa
- 1/4 tējkarote malta muskatrieksta
- 1/4 tējkarote maltu krustnagliņu
- 1/2 tējkarote malta ingvera
Pagatavošana
- Katliņā liek cukuru, medu un pienu. Maisot karsē līdz cukurs izkusis. Kad cukurs izkusis pievieno sviestu. Maisa līdz sviests izkūst.
- Pievieno sodu un cītīgi maisa. Karsē līdz paliek tumši brūnā krāsā.
- Pievieno garšvielas un atdzesē līdz masa ir silta.
- Pievieno olu un skābo krējumu.
- Kad masa ir kārtīgi samaisīta, tai pa daļā pievieno miltus.
- Mīklu ietin pārtikas plēvē un istabas temperatūrā atstāj uz 3 stundām, tad liek ledusskapī.
- Pirms cept piparkūkas, to mazliet atlaidina, nedaudz pamīca un izrullē uz cepamā papīra.
- Veido cepumus un cep krāsnī 180 - 190 °C 10 minūtes.