Mājās ceptas vafeles

Mājās ceptas vafeles Foto: Mājās ceptas vafeles

Sastāvdaļas

  • 1 glāze miltu
  • 1 glāze cukura
  • 5 olas
  • 250 g sviesta
  • 2 bundžas vārītā iebiezinātā piena

Pagatavošana

  1. Sviestu salauž gabalos, izkausē, bet neuzvāra!
  2. Pievieno cukuru, kārtīgi sakuļ.
  3. Pakāpeniski pievieno izsijātus miltus, kārtīgi samaisa, lai nebūtu kunkuļu.
  4. Pievieno olas, sakuļ mīklu.
  5. Mīklai jābūt viendabīgai un šķidrai.
  6. Kārtīgi uzkarsē vafeļu pannu un uzlej 1-2 ēdamkarotes mīklas.
  7. Vafeļu pannu cieši aizver un cep 1-2 minūtes.
  8. Karstu vafeli liek uz salvetes vai cepamā papīra un ātri sarullē caurulītē.
  9. Lai vieglāk būtu sarullēt caurulīti, var izmantot resnu zīmuli, kas ietīts folijā.
  10. Gatavās caurulītes pilnībā atdzesē, sanāk aptuveni 13-16 caurulīšu.
  11. Vafeļu caurulītes, ar konditorejas šļirces palīdzību, piepilda ar vārīto iebiezināto pienu un pasniedz.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes