Sastāvdaļas
- 600 g miltu
- 25 g cukurs
- 40 ml eļļu
- 300 ml ūdens
- 1 tējkarote sāls
- 1/2 cepamais pulveris
- 20 g rauga
Pagatavošana
- Silta ūdenī izšķīdina raugu, pievieno cukuru, sali, eļļu, cepamo pulveri un miltus.
- Miklu mīcām līdz brīdim kad viņa vairs nelīp pie rokām.
- Ieeļļota stikla traukā pārliekam miklu,virsu pārtikas plēvi, novietojam ledusskapi aptuveni pusotru stundu.
- Gatavo miklu liekam uz galda mīcām veidojam plāceni, rullējam.
- Cepamo formu eļļojam tajā kārtojam mīklu.
- Formu ar mīklu pārklājam ar dvieli un turam ledusskapi 15-20 minūtes.
- Mīklu ņemam ara no formas mīcām, rullējam atkārtoti liekam ledusskapi aptuveni uz stundu.
- Liekam iekšā sakarsētā krāsnī 170*С cepties aptuveni divas stundas.
- Gatavo maizi smērē ar augu eļļu.
- Pagaidām līdz maize nedaudz atdziest un tad varam sagriezt šķēlēs.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!