Mājas biešu zupa ar jaunlopa gaļu

Mājas biešu zupa ar jaunlopa gaļu Foto: Mājas biešu zupa ar jaunlopa gaļu

Sastāvdaļas

  • gabalu labas zupas gaļas (man bija jaunlopa)
  • 3-4 burkānus
  • 5-6 kartupeļus
  • 3-5 vārītas bietītes
  • ķiploka daiviņa
  • burciņa mājas lečo (var aizstāt ar tomātu pastu vai mērci un svaigu papriku)
  • selerijas kāts
  • garšvielas - pēc savas gaumes un garšas
  • sāls pēc garšas
  • skābais krējums pasniegšanai

Pagatavošana

  1. Gaļu ar sīpolu un burkānu, nedaudz sāls vāra +/- stundu, līdz gaļa mīksta.
  2. Gaļu un dārzeņus izceļ no buljona.
  3. Liek buljonā kartupeļus un burkānus.
  4. Vāra 15 minūtes, pievieno lečo un gabaliņos sagrieztu gaļu un garšvielas, pavāra kādas 10 minūtes, pievieno sarīvētas bietes, selerijas un ķiploku.
  5. Vāra vēl 10 minūtes, izslēdz karstumu un ļauj "atpūsties" kādas 30-40 minūtes.
  6. Pasniedz ar skābo krējumu.

Receptes un foto autore: Iveta Rutkovska

Patīk recepte? Iesaki draugiem.
Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes