Sastāvdaļas
- gabalu labas zupas gaļas (man bija jaunlopa)
- 3-4 burkānus
- 5-6 kartupeļus
- 3-5 vārītas bietītes
- ķiploka daiviņa
- burciņa mājas lečo (var aizstāt ar tomātu pastu vai mērci un svaigu papriku)
- selerijas kāts
- garšvielas - pēc savas gaumes un garšas
- sāls pēc garšas
- skābais krējums pasniegšanai
Pagatavošana
- Gaļu ar sīpolu un burkānu, nedaudz sāls vāra +/- stundu, līdz gaļa mīksta.
- Gaļu un dārzeņus izceļ no buljona.
- Liek buljonā kartupeļus un burkānus.
- Vāra 15 minūtes, pievieno lečo un gabaliņos sagrieztu gaļu un garšvielas, pavāra kādas 10 minūtes, pievieno sarīvētas bietes, selerijas un ķiploku.
- Vāra vēl 10 minūtes, izslēdz karstumu un ļauj "atpūsties" kādas 30-40 minūtes.
- Pasniedz ar skābo krējumu.
Receptes un foto autore: Iveta Rutkovska
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!