Sastāvdaļas
- 500 g svaigi sālīta laša
- saišķītis maurloku
- 1 ķiploka daiviņa
- 1 vidēja lieluma sīpols
- 1/4 tējkarotes maltu melno piparu
- 1 - 2 tējkarotes svaigas citrona sulas
- 1 ola
- 1 - 2 ēdamkarotes eļļas
Pasniegšanai:
- svaigas salātu lapas
- 5 redīsi
- 1 sarkans sīpols
- 3 - 4 baltmaizes šķēles
Pagatavošana
- Lasim noņem ādu un sagriež mazos, iegarenos gabaliņos.
- Noskalo un sasmalcina maurlokus, Nomizo un sasmalcina ķiploku un sīpolu. Visu labi samaisa.
- Lasim pievieno sīpolu, ķiploku un maurloku maisījumu, piparus, citrona sulu un olu.
- No maisījuma veido mazas kotletītes.
- Ātri apcep no abām pusēm pannā sakarsētā eļļā, līdz kotletītes maina krāsu.
- Kārto uz salātu lapām. Rota ar sasmalcinātiem redīsiem, sīpolu gredzeniem un kubiņos sagrieztu, apgrauzdētu maizi.
- Maizītes ar lasi pasniedz ka uzkodu pirms pusdienām vai zviedru galdā ar dažādiem kokteiļiem.
Padoms! Šīs maizītes var gatavot no svaigi sālītas foreles vai stīgas.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!