Maizītes ar lasi

Maizītes ar lasi Foto: Maizītes ar lasi

Sastāvdaļas

  • 500 g svaigi sālīta laša
  • saišķītis maurloku
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 1 vidēja lieluma sīpols
  • 1/4 tējkarotes maltu melno piparu
  • 1 - 2 tējkarotes svaigas citrona sulas
  • 1 ola
  • 1 - 2 ēdamkarotes eļļas

Pasniegšanai:

  • svaigas salātu lapas
  • 5 redīsi
  • 1 sarkans sīpols
  • 3 - 4 baltmaizes šķēles

Pagatavošana

  1. Lasim noņem ādu un sagriež mazos, iegarenos gabaliņos.
  2. Noskalo un sasmalcina maurlokus, Nomizo un sasmalcina ķiploku un sīpolu. Visu labi samaisa.
  3. Lasim pievieno sīpolu, ķiploku un maurloku maisījumu, piparus, citrona sulu un olu.
  4. No maisījuma veido mazas kotletītes.
  5. Ātri apcep no abām pusēm pannā sakarsētā eļļā, līdz kotletītes maina krāsu.
  6. Kārto uz salātu lapām. Rota ar sasmalcinātiem redīsiem, sīpolu gredzeniem un kubiņos sagrieztu, apgrauzdētu maizi.
  7. Maizītes ar lasi pasniedz ka uzkodu pirms pusdienām vai zviedru galdā ar dažādiem kokteiļiem.

Padoms! Šīs maizītes var gatavot no svaigi sālītas foreles vai stīgas.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes