Sastāvdaļas
- 600 g rupjmaizes
- 8 glāzes ūdens
- 130 g cukura
- 100-150 g kaltētu augļu
- 70 g dzērveņu
- kanēļu miziņa
- citrona miziņa
- 1 glāze putukrējuma
Pagatavošana
- Klona vai Zemnieku maizi (bez garozas) cepeškrāsnī apgrauzdē brūnu, pārlej ar verdošu ūdeni un slēgtā traukā atstāj apmēram 1 stundu.
- Pēc tam maizi ar visu šķidrumu izberž caur sietu, pievieno cukuru, garšvielas, noskalotus kaltētus augļus un dzērveņu sulu,vāra, līdz augļi mīksti.
- Atdzesētu zupu pasniedz deserta šķīvjos. Katrā šķīvī ieliek saputotu putukrējumu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!