Sastāvdaļas
- 300 g rupjmaizes
- 100 g žāvētu augļu (melnās plūmes, aprikozes, rozīnes)
- 1/2 tējkarotes kanēļa
- saldais krējums 33% tauku
- 1 ēdamkarote cukura
Pagatavošana
- Rupjmaizi sagriež šķēlēs, apgriež garoziņas.
- Maizes šķēles liek cepeškrāsnī un nelielā temperatūrā pakaltē (var izmantot jau iepriekš pakaltētu rupjmaizi).
- Kaltēto maizi aplej ar 4 glāzēm verdoša ūdens.
- Traukam ar aplieto maizi uzliek vāku un atstāj uz 1 stundu.
- Izmērcēto maizi izberž caur sietu, lej katlā, pievieno žāvētus augļus, kanēli.
- Katlu liek uz nelielas uguns,vāra, kamēr augļi ir mīksti.
- Maizes zupai pievieno mazliet ūdens, lai veidotos vidēja biezuma konsistence.
- Gatavu maizes zupu pasniedz atdzesētu, rotā ar putukrējumu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!