Sastāvdaļas
- cauraudzis speķis
- 1 ķiploka galviņa
- melno piparu graudiņi
- smaržīgie pipari
- sāls
Pagatavošana
- Ķiplokus saspiež ķiploku spiedē, samaisa ar melnajiem un smaržīgajiem pipariem, pievieno sāli.
- Ar garšvielu maisījumu ieziež speķi, ietin to polietilēna maisiņā, tad ietīto speķi, ietin vēl vienā polietilēna maisiņā.
- Speķi maisiņos ir jāietin blīvi, lai iekšā nepaliek gaiss, savādāk, vāroties, tie uzpūtīsies.
- Ietīto speķi, uz nakti atstāj istabas temperatūrā marinēties.
- Nākamajā dienā, katlā lej ūdeni, liek ietīto speķi vārīties, vāra 2 stundas.
- Vārīto speķi atdzesē katlā, ūdenī.
- Atdzesētu speķi liek ledusskapī, lai sastingst.
- Polietilēna maisiņu vietā, var izmantot pārtikas plēvi.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!