Maigs un gaisīgs šokolādes biskvīts - kūka

Maigs un gaisīgs šokolādes biskvīts - kūka Foto: Maigs un gaisīgs šokolādes biskvīts - kūka

Sastāvdaļas

Mīklai:
  • 150 g sviesta
  • 150 g cukura
  • 1 paciņa vaniļas cukura
  • 150 g tumšās šokolādes
  • 2 olas un 4 olu baltumi
  • 150 g miltu
  • 15-25 g kakao pulvera
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
Krēmam:
  • sarkano jāņogu želeja vai zemeņu ievārījums
Glazūrai:
  • 100 g tumšās šokolādes

Pagatavošana

  1. Mīkstu sviestu sakuļ ar 75 g cukura, gaisīgā masā.
  2. Pievieno vaniļas cukuru, izkausētu šokolādi, 2 olas - samaisa.
  3. Samaisa miltus, kakao pulveri, cepamo pulveri - maisījumu izsijā.
  4. Miltu maisījumu uzmanīgi samaisa ar olu-sviesta maisījumu.
  5. 4 olu baltumus sakuļ putās, kopā ar 75 g cukura, pievieno mīklai, uzmanīgi iecilājot.
  6. Mīklu lej veidnē, kas izklāta ar cepamo papīru, cep 175-200°C temperatūrā, 40 minūtes.
  7. Gatavu biskvītu izņem no veidnes, atdzesē, sagriež 2 daļās, starp daļām klāj jāņogu želeju vai zemeņu ievārījumu.
  8. Gatavu kūku pārlej ar šokolādes glazūru(šokolādi izkausē karsta ūdens peldē).
  9. Rotā pēc saviem ieskatiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes