Sastāvdaļas
- 135 g maltas liellopu gaļas
- 100 g maltas cūkgaļas
- 15 g rīvmaizes
- 30 ml ūdens
- 1 ola
- 1/2 tējkarotes diļļu
- 1/4 tējkarotes muskatrieksta
- 150 g makaronu
- 1 sīpols
Mērcei:
- 1/2 tējkarotes miltu
- 2 ēdamkarotes krējuma
- 1 tējkarote tomātu mērces
- 50 ml ūdens
Pagatavošana
- Sīpolu apcep eļļā 4-5 minūtes, līdz paliek mīksti, atdzesē.
- Rīvmaizi sajauc ar ūdeni vai pienu, pievieno olu un atliek malā uz 15 minūtēm.
- Bļodā sajauc malto gaļu ar olu, sīpolu un rīvmaizes maisījumu.
- Pievieno garšvielas, muskatriekstu, sāli, piparus un sajauc.
- Sagatavoto masu apsedz ar plēvi un novieto ledusskapi uz 1 stundu.
- No šīs masas veido nelielas gaļas bumbiņas 2,5 cm, tad tās liek cepam-traukā.
- Cep sakarsēta cepeškrāsni 180°C temperatūrā.
- Vārām makarona „ligzdiņas” un gatavojam mērci.
- Katliņā izkausē sviestu, pievieno 1/2 tējkarotes miltu, nedaudz apcep, pievieno krējumu vai pienu, tomāt mērci, ja nepieciešams pievieno ūdeni, vāra vel 2-3 minūtes.
- Tefteļus kārtojam „ligzdiņās” tos pārlej ar mērci.
- Pēc vēlēšanās šo visu var pārkaisīt ar sieru.
Recepti piedāvā: videovirtuve.lv