Maigie liellopu gaļas tefteļi „ligzdiņās”

Sastāvdaļas

  • 135 g maltas liellopu gaļas
  • 100 g maltas cūkgaļas
  • 15 g rīvmaizes
  • 30 ml ūdens
  • 1 ola
  • 1/2 tējkarotes diļļu
  • 1/4 tējkarotes muskatrieksta
  • 150 g makaronu
  • 1 sīpols

Mērcei:

  • 1/2 tējkarotes miltu
  • 2 ēdamkarotes krējuma
  • 1 tējkarote tomātu mērces
  • 50 ml ūdens

Pagatavošana

  1. Sīpolu apcep eļļā 4-5 minūtes, līdz paliek mīksti, atdzesē.
  2. Rīvmaizi sajauc ar ūdeni vai pienu, pievieno olu un atliek malā uz 15 minūtēm.
  3. Bļodā sajauc malto gaļu ar olu, sīpolu un rīvmaizes maisījumu.
  4. Pievieno garšvielas, muskatriekstu, sāli, piparus un sajauc.
  5. Sagatavoto masu apsedz ar plēvi un novieto ledusskapi uz 1 stundu.
  6. No šīs masas veido nelielas gaļas bumbiņas 2,5 cm, tad tās liek cepam-traukā.
  7. Cep sakarsēta cepeškrāsni 180°C temperatūrā.
  8. Vārām makarona „ligzdiņas” un gatavojam mērci.
  9. Katliņā izkausē sviestu, pievieno 1/2 tējkarotes miltu, nedaudz apcep, pievieno krējumu vai pienu, tomāt mērci, ja nepieciešams pievieno ūdeni, vāra vel 2-3 minūtes.
  10. Tefteļus kārtojam „ligzdiņās” tos pārlej ar mērci.
  11. Pēc vēlēšanās šo visu var pārkaisīt ar sieru.

Recepti piedāvā: videovirtuve.lv

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes