Sastāvdaļas
- 500 g biezpiena
- 3 ēdamkarotes mannā
- 1 ola
- 2-3 ēdamkarotes cukura
- 1 paciņa vaniļas cukura
- šķipsniņa sāls
- 1 tējkarote cepamā pulvera
Mērcei:
- 1/2 glāzes rozīņu (var izmantot arī žāvētus ķiršus)
- 200 ml saldā krējuma
- 100 ml piena
- cukurs, vanilīns pēc garšas
Pagatavošana
- Biezpienu samaisa ar mannā, atstāj, minimums uz 1 stundu.
- Labāk biezpiena maisījumu sagatavot iepriekšējā vakarā, ielikt ledusskapī un atstāt līdz rītam.
- Biezpiena masā iemaisa cukuru, vaniļas cukuru, sāli, olu, cepamo pulveri.
- Uz miltiem nokaisītas darba virsmas, ar karoti liek biezpiena masu, veido bumbiņas, apviļājot tās miltos.
- Biezpiena bumbiņas cep sakarsētā pannā, uz vidējas uguns, augu eļļā, kamēr parādās zeltaina garoziņa.
- Rozīnes noskalo, aplej ar verdošu ūdeni, mazliet patur.
- Pannā liek kārtu biezpiena bumbiņu, uzkaisa rozīnes, liek otru kārtu biezpiena bumbiņu, uzkaisa rozīnes.
- Uzlej mērci - saldo krējumu samaisa ar pienu, cukuru un vanilīnu - visu uzvāra, uguni samazina līdz minimumam, sautē, uzliekot pannai vāku, 10-15 minūtes.
- Pannu noņem no uguns, atstāj nostāvēties 5 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!