Maigās biezpiena bumbiņas saldajā mērcē

Maigās biezpiena bumbiņas saldajā mērcē Foto: Maigās biezpiena bumbiņas saldajā mērcē

Sastāvdaļas

  • 500 g biezpiena
  • 3 ēdamkarotes mannā
  • 1 ola
  • 2-3 ēdamkarotes cukura
  • 1 paciņa vaniļas cukura
  • šķipsniņa sāls
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
Mērcei:
  • 1/2 glāzes rozīņu (var izmantot arī žāvētus ķiršus)
  • 200 ml saldā krējuma
  • 100 ml piena
  • cukurs, vanilīns pēc garšas

Pagatavošana

  1. Biezpienu samaisa ar mannā, atstāj, minimums uz 1 stundu.
  2. Labāk biezpiena maisījumu sagatavot iepriekšējā vakarā, ielikt ledusskapī un atstāt līdz rītam.
  3. Biezpiena masā iemaisa cukuru, vaniļas cukuru, sāli, olu, cepamo pulveri.
  4. Uz miltiem nokaisītas darba virsmas, ar karoti liek biezpiena masu, veido bumbiņas, apviļājot tās miltos.
  5. Biezpiena bumbiņas cep sakarsētā pannā, uz vidējas uguns, augu eļļā, kamēr parādās zeltaina garoziņa.
  6. Rozīnes noskalo, aplej ar verdošu ūdeni, mazliet patur.
  7. Pannā liek kārtu biezpiena bumbiņu, uzkaisa rozīnes, liek otru kārtu biezpiena bumbiņu, uzkaisa rozīnes.
  8. Uzlej mērci - saldo krējumu samaisa ar pienu, cukuru un vanilīnu - visu uzvāra, uguni samazina līdz minimumam, sautē, uzliekot pannai vāku, 10-15 minūtes.
  9. Pannu noņem no uguns, atstāj nostāvēties 5 minūtes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes