Maigais jogurta – šokolādes kēkss

Maigais jogurta – šokolādes kēkss Foto: Maigais jogurta – šokolādes kēkss

Sastāvdaļas

  • 170 g miltu
  • 125 g sviesta
  • 200 g cukura
  • 3 olas
  • 150 g jogurta
  • 40 g kakao pulvera
  • 60 ml ūdens
  • 3 pilieni vaniļas esences
  • 1/2 tējkarote dzedamās sodas
  • 1/2 tējkarote sāls
Glazūrai:
  • 100 g baltās šokolādes (ne porainās)
  • 40 g tumšās šokolādes

Pagatavošana

  1. Atsevišķā, nelielā bļodiņā sajauc miltus ar dzeramo sodu un sāli.
  2. Dziļākā bļodā ar elektrisko putotāju saputo sviestu un cukuru krēmveidīgā masā.
  3. Pakāpeniski pievieno olas un rūpīgi visu saputo.
  4. Porcijveidīgi masai pievieno miltu maisījumu, pēc tam jogurtu un visu samaisa viendabīgā masā.
  5. Kakao pulveri sajauc ar ūdeni un pievieno 1/3 mīklas. Atlikušai mīklai pievieno vaniļas esenci.
  6. Kēksa formu viegli ietauko un ieklāj tajā pusi no vaniļas mīklas, tad visu šokolādes mīklu un pāri atlikušo vaniļas mīklu.
  7. Liek cepties 180°C temperatūrā 45 - 55 minūtes.
  8. Kad kēkss gatavs, atdzesē to un izņem no formas.
  9. Glazūra: Atsevišķi balto un tumšo šokolādi izkausē ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī.
  10. Pamīšus abas šokolādes pārlej pār kēksa virsmu un ieliek ledusskapī uz 30 minūtēm.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes