Sastāvdaļas
- 170 g miltu
- 125 g sviesta
- 200 g cukura
- 3 olas
- 150 g jogurta
- 40 g kakao pulvera
- 60 ml ūdens
- 3 pilieni vaniļas esences
- 1/2 tējkarote dzedamās sodas
- 1/2 tējkarote sāls
Glazūrai:
- 100 g baltās šokolādes (ne porainās)
- 40 g tumšās šokolādes
Pagatavošana
- Atsevišķā, nelielā bļodiņā sajauc miltus ar dzeramo sodu un sāli.
- Dziļākā bļodā ar elektrisko putotāju saputo sviestu un cukuru krēmveidīgā masā.
- Pakāpeniski pievieno olas un rūpīgi visu saputo.
- Porcijveidīgi masai pievieno miltu maisījumu, pēc tam jogurtu un visu samaisa viendabīgā masā.
- Kakao pulveri sajauc ar ūdeni un pievieno 1/3 mīklas. Atlikušai mīklai pievieno vaniļas esenci.
- Kēksa formu viegli ietauko un ieklāj tajā pusi no vaniļas mīklas, tad visu šokolādes mīklu un pāri atlikušo vaniļas mīklu.
- Liek cepties 180°C temperatūrā 45 - 55 minūtes.
- Kad kēkss gatavs, atdzesē to un izņem no formas.
- Glazūra: Atsevišķi balto un tumšo šokolādi izkausē ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī.
- Pamīšus abas šokolādes pārlej pār kēksa virsmu un ieliek ledusskapī uz 30 minūtēm.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!