Sastāvdaļas
- 5 āboli
- 1,5 glāzes miltu
- 1 glāze jogurta
- 150 g sviesta
- 1 ola
- cepamais pulveris
Pārliešanai:
- 200 ml skābā krējuma
- 2 olas
- 200 g cukura
- 2 ēdamkarotes miltu
- malts kanēlis + cukurs pārkaisīšanai
Pagatavošana
- Olu sakuļ ar cukuru, pievieno jogurtu, mīkstu sviestu, cepamo pulveri un miltus.
- Visu sakuļ viendabīgā masā, liek ietaukotā veidnē, kas pārkaisīta ar miltiem, izveido mīklas maliņas.
- Ābolus nomizo, izgriež serdes, sagriež plānās šķēlītēs, izkārto uz mīklas.
- Gatavo masu pārliešanai - skābo krējumu viegli sakuļ ar 2 olu dzeltenumiem, 100 gramiem cukura, miltiem.
- Atsevišķi sakuļ olu baltumus ar atlikušo cukuru, sakultos olu baltumus iemaisa skābā krējuma masā - visu sakuļ ar blenderi.
- iegūto masu pārlej āboliem, uzkaisa maltā kanēļa-cukura maisījumu.
- Cep 200°C temperatūrā, 45 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!