Maigais ābolu pīrāgs

Maigais ābolu pīrāgs Foto: Maigais ābolu pīrāgs

Sastāvdaļas

  • 5 āboli
  • 1,5 glāzes miltu
  • 1 glāze jogurta
  • 150 g sviesta
  • 1 ola
  •  cepamais pulveris
Pārliešanai:
  • 200 ml skābā krējuma
  • 2 olas
  • 200 g cukura
  • 2 ēdamkarotes miltu
  • malts kanēlis + cukurs pārkaisīšanai

Pagatavošana

  1. Olu sakuļ ar cukuru, pievieno jogurtu, mīkstu sviestu, cepamo pulveri un miltus.
  2. Visu sakuļ viendabīgā masā, liek ietaukotā veidnē, kas pārkaisīta ar miltiem, izveido mīklas maliņas.
  3. Ābolus nomizo, izgriež serdes, sagriež plānās šķēlītēs, izkārto uz mīklas.
  4. Gatavo masu pārliešanai - skābo krējumu viegli sakuļ ar 2 olu dzeltenumiem, 100 gramiem cukura, miltiem.
  5. Atsevišķi sakuļ olu baltumus ar atlikušo cukuru, sakultos olu baltumus iemaisa skābā krējuma masā - visu sakuļ ar blenderi.
  6. iegūto masu pārlej āboliem, uzkaisa maltā kanēļa-cukura maisījumu.
  7. Cep 200°C temperatūrā, 45 minūtes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes