Sastāvdaļas
Mīklai:
- 180 g sviesta
- 3 ēdamkarotes piena
- 100 g kartupeļu cietes
- 100 g miltu
- 100 g magoņu sēklu
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- 100 g cukura
- 3 olas
Biezpiena krēmam:
- 500 g krēmveidīga biezpiena
- 250 g Maskarpone siera
- 50 g cukura
- citrona miziņa
- 1/2 citrona sula
Ābolu kārtai:
- 750 g ābolu
- 50 g cukura
- 250 ml ābolu sulas vai ūdens
- 1 paciņa vaniļas pudiņa
- 1/2 citrona sula
Pagatavošana
- Olu baltumus atdala no dzeltenumiem un ar šķipsniņu sāls saputo stingrās putās.
- Pievieno cukuru, turpina putot.
- Sviestu saputo ar 50 g cukura, turpinot putot pa vienam pievieno olas dzeltenumus.
- Olu - sviesta masā iesijā miltus, kartupeļu cieti un cepamo pulveri. Pievieno pienu, puto.
- Ja mīkla sanāk ļoti bieza, tad pievieno vēl pienu.
- Uzmanīgi pievieno olu baltumus, tos iecilājot mīklā.
- 4 ēdamkarotes mīklas sajauc ar magoņu sēklām.
- Lielo mīklas daļu liek ar sviestu iesmērētā tortes formā un izlīdzina virsmu.
- Uz tās liek mīklas daļu ar magonēm, haotiski, var veidot ar kociņu zīmējumus.
- Liek cepeškrāsnī 180°C temperatūrā uz 35 - 40 minūtēm.
- Gatavu biskvītu atdzesē.
- Lai pagatavotu krēmu, ar blenderi vai mikseri sajauc biezpienu, cukuru, Maskarpone sieru, citrona miziņu un sulu.
- Ābolu kārtai ābolus nomazgā, nomizo, izņem serdes.
- Sagriež tos kubiņos un sajauc ar 200 ml ābolu sulas, cukuru un citrona sulu. Vāra 5 minūtes.
- Vaniļas pudiņu izšķīdina atlikušajā ābolu sulā, pievieno āboliem un noved līdz vārīšanās temperatūrai, nepārtraukti maisot.
- Ābolu pildījumu atdzesē.
- Pēc vēlēšanās biskvītu piesūcina ar sīrupu vai liķieri.
- Liek to tortes formā un virsū liek biezpiena krēmu, un krēmam pa virsu - ābolu masu.
- Torti liek ledusskapī uz 3 stundām.
- Tortes malas var apsmērēt ar džemu vai apkaisīt ar sasmalcinātiem riekstiem vai cepumiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!