Sastāvdaļas
- 500 g trekna biezpiena
- 4 olas
- 200 g cukura
- 130 g sviesta
- 1 citrona miziņa
- 30 g rozīņu
- 1 ēdamkarote mannā
- 3 ēdamkarotes skābā krējuma
- 2 ēdamkarotes kakao pulvera
Pagatavošana
- Biezpienu izberž caur sietu, ja masa ir pārāk šķidra, lieko šķidrumu izspiež caur marli.
- Olu dzeltenumus sakuļ ar cukuru, viendabīgā masā.
- Olu dzeltenumu masai pievieno mannā, citrona miziņu, rozīnes, sviestu(1 ēdamkaroti sviesta atstāj glazūrai).
- Pievieno biezpienu, samaisa ar mikseri, pašā mazākajā ātrumā.
- Olu baltumus sakuļ putās.
- Uzmanīgi samaisa biezpiena masu ar olu baltumu masu.
- Iegūto masu liek veidnē, kurā ieklāts cepamais papīrs.
- Gatavo glazūru - katlā izkausē 1 ēdamkaroti sviesta un 2 ēdamkarotes cukura, uz lēnas uguns, pastāvīgi maisot.
- Tad pievieno skābo krējumu, kārtīgi samaisa, pievieno kakao pulveri.
- Karsē uz lēnas uguns, kārtīgi samaisot.
- Nepārstājot maisīt, uzvāra, tad uguni izslēdz.
- Cep 180°C temperatūrā, 40-50 minūtes.
- Gatavu sacepumu liek traukā, pārlej ar karstu glazūru.
- Tad, ar glazūru pārlietu sacepumu liek ledusskapī uz nakti, tad to pasniedz.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!