Sastāvdaļas
- 250 ml skābā krējuma
- 110 g sviesta
- 1/2 tējkarotes sodas
- 2 glāzes miltu
- 1,5 citroni
- 1,5 apelsīni
- 1 glāze cukura
- 1 olas dzeltenums
- pūdercukurs
Pagatavošana
- Skābo krējumu samaisa ar sodu.
- Pievieno izkausētu sviestu, samaisa viendabīgā masā.
- Pakāpeniski pievieno miltus, kad esat pievienojuši 1,5 glāzes miltu, pārbaudiet, vai mīkla līp pie rokām, ja līp, pievieno atlikušos miltus.
- Ja nelīp, tad miltus vairs nevajag.
- Samīcīto mīklu sadala 2 vienādās daļās.
- Apelsīnu un citronu sagriež nelielās šķēlītēs, ar visu miziņu - sablenderē.
- Sablenderētos augļus samaisa ar 1 glāzi cukura.
- Krāsni uzkarsē 180°C temperatūrā.
- Vienu mīklas daļu liek veidnē, izveido mīklas maliņas.
- Liek apelsīnu-citronu pildījumu, vienmērīgi izlīdzina.
- Otru mīklas daļu izstaipa ar rokām, liek pāri pildījumam.
- Pīrāga virsmu noklāj ar sakultu olas dzeltenumu.
- Pīrāga virsmu sadursta ar dakšiņu.
- Cep 30 minūtes.
- Gatavu pīrāgu atdzesē veidnē, tad izņem un pārkaisa ar pūdercukuru.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!