Ļoti maigs citronu-apelsīnu pīrāgs

Ļoti maigs citronu-apelsīnu pīrāgs Foto: Ļoti maigs citronu-apelsīnu pīrāgs

Sastāvdaļas

  • 250 ml skābā krējuma
  • 110 g sviesta
  • 1/2 tējkarotes sodas
  • 2 glāzes miltu 
  • 1,5 citroni
  • 1,5 apelsīni
  • 1 glāze cukura
  • 1 olas dzeltenums
  • pūdercukurs

Pagatavošana

  1. Skābo krējumu samaisa ar sodu.
  2. Pievieno izkausētu sviestu, samaisa viendabīgā masā.
  3. Pakāpeniski pievieno miltus, kad esat pievienojuši 1,5 glāzes miltu, pārbaudiet, vai mīkla līp pie rokām, ja līp, pievieno atlikušos miltus.
  4. Ja nelīp, tad miltus vairs nevajag.
  5. Samīcīto mīklu sadala 2 vienādās daļās.
  6. Apelsīnu un citronu sagriež nelielās šķēlītēs, ar visu miziņu - sablenderē.
  7. Sablenderētos augļus samaisa ar 1 glāzi cukura.
  8. Krāsni uzkarsē 180°C temperatūrā.
  9. Vienu mīklas daļu liek veidnē, izveido mīklas maliņas.
  10. Liek apelsīnu-citronu pildījumu, vienmērīgi izlīdzina.
  11. Otru mīklas daļu izstaipa ar rokām, liek pāri pildījumam.
  12. Pīrāga virsmu noklāj ar sakultu olas dzeltenumu.
  13. Pīrāga virsmu sadursta ar dakšiņu.
  14. Cep 30 minūtes.
  15. Gatavu pīrāgu atdzesē veidnē, tad izņem un pārkaisa ar pūdercukuru.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes