Sastāvdaļas
Mīklai:
- 50 g mīksta sviesta
- 1 ola
- 3 ēdamkarotes auksta ūdens
- 1/2 tējkarotes sāls
- 200 g miltu
Pildījumam:
- 300 g vistas filejas
- 300 g šampinjonu
- 1/2 sīpola
- sāls, pipari, malts muskatrieksts pēc garšas
Pārliešanai:
- 70 ml saldā krējuma 20% tauku
- 2 olas
- 150 g rīvēta siera
Pagatavošana
- Sviestu sakuļ ar olu, pielej ūdeni, pievieno sāli, miltus, samīca gludu mīklu.
- Mīklu ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz 30 minūtēm.
- Vistas fileju izvāra, sasmalcina.
- Sēnes cep ar sīpolu, kamēr gatavs, pieber sāli, maltus piparus, muskatriekstu, pievieno vistas gaļu - visu samaisa.
- Krāsni uzkarsē līdz 180°C temperatūrai.
- Veidni ar noņemamām maliņām ieziež ar sviestu, mīklu izrullē, liek veidnē, izveido mīklas maliņas.
- Liek pildījumu uz mīklas, izlīdzina.
- Olas sakuļ ar dakšiņu, pievieno saldo krējumu, sieru - samaisa, pārlej pildījumam.
- Cep 35-40 minūtes, gatavu izņem no veidnes, atdzesē uz restītēm.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!