Sastāvdaļas
- 1 tējkarote sausā rauga
- 3 šķipsniņas sāls
- 1 tējkarote cukura
- 1 ēdamkarote olīveļļas
- 200 ml silta ūdens
- 430 g miltu
- 150 g siera
- loki
- 3 tējkarotes sezama sēkliņu
Pagatavošana
- Raugu, sāli, cukuru samaisa ar olīveļļu.
- Pielej siltu ūdeni, kārtīgi samaisa.
- Pievieno miltus, samīca mīklu, kurai pievieno sakapātus lokus un rupji sarīvētu sieru.
- Visu vēlreiz samīca.
- No mīklas izveido ovālu kukuli, kurā izdara iegriezumus.
- Kukuli liek veidnē, kas izklāta ar cepamo papīru.
- Veidni pārklāj ar pārtikas plēvi, liek siltā vietā rūgt 40 minūtes.
- Pēc noteiktā laika maizi pārkaisa ar sezama sēkliņām.
- Cep 220°C temperatūrā, 20-30 minūtes, kamēr parādās brūngana garoziņa.
- Maizes gatavību pārbauda ar koka iesmiņu, ja sauss - gatavs!
- Ēd svaigu, tikko izceptu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!