Loku-siera maize

Loku-siera maize Foto: Loku-siera maize

Sastāvdaļas

  • 1 tējkarote sausā rauga
  • 3 šķipsniņas sāls
  • 1 tējkarote cukura
  • 1 ēdamkarote olīveļļas
  • 200 ml silta ūdens
  • 430 g miltu
  • 150 g siera
  • loki
  • 3 tējkarotes sezama sēkliņu

Pagatavošana

  1. Raugu, sāli, cukuru samaisa ar olīveļļu.
  2. Pielej siltu ūdeni, kārtīgi samaisa.
  3. Pievieno miltus, samīca mīklu, kurai pievieno sakapātus lokus un rupji sarīvētu sieru.
  4. Visu vēlreiz samīca.
  5. No mīklas izveido ovālu kukuli, kurā izdara iegriezumus.
  6. Kukuli liek veidnē, kas izklāta ar cepamo papīru.
  7. Veidni pārklāj ar pārtikas plēvi, liek siltā vietā rūgt 40 minūtes.
  8. Pēc noteiktā laika maizi pārkaisa ar sezama sēkliņām.
  9. Cep 220°C temperatūrā, 20-30 minūtes, kamēr parādās brūngana garoziņa. 
  10. Maizes gatavību pārbauda ar koka iesmiņu, ja sauss - gatavs!
  11. Ēd svaigu, tikko izceptu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes