Lježas vafeles

Lježas vafeles Foto: Lježas vafeles

Sastāvdaļas

  • 400 g miltu
  • 2 olas
  • 140 ml piena
  • 180 g cukura
  • 200 g sviesta
  • 1,5 tējkarotes sausā rauga
  • 1 paciņa vaniļas cukura
  • 0,2 tējkarotes sāls

Pagatavošana

  1. Pusi piena uzsilda, pievieno raugu un atstāj uz 10 minūtēm uzrūgt.
  2. Atlikušajā pienā iesit olas, pieber sāli, visu sakuļ ar putojamo slotiņu.
  3. Dziļā bļodā miltus samīca kopā ar sviestu, pievieno cukuru, pienu ar raugu un pienu, kas sakults ar olām.
  4. Visu samaisa ar koka lāpstiņu vai mikseri, nelielā ātrumā, kamēr izveidojas lipīga mīkla.
  5. Mīklu pārklāj ar drānu un atstāj uzrūgt 30 minūtes.
  6. Uz darba virsmas, kas bagātīgi nokaisīta ar miltiem, mīklu sadala 12 daļās.
  7. No katras mīklas daļas veido bumbiņu, apviļā cukurā, cep vafeles.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes